Immanuel Brass i Mariakyrkan

2009-09-27

Lördagen den 19 september gästades Mariakyrkan av Immanuel Brass från Immanuelskyrkan i Stockholm.
Under eftermiddagen var det trivsam samvaro mellan musikanterna från Stockholm och oss i Ekumeniska Musikkåren i Katrineholm.
Konserten klockan 18 inleddes av Immanuel Brass under säker ledning av Kina Sellergren. Man framförde ett varierat program från marschen Assignement till Galopp av Shostakovich.
Sedan fylldes estraden på med musikanterna från Katrineholm. Immanuel Brass (20 personer) ökade nu till ett stort brassband på 32 musikanter. Festligt och pampigt!
De fem sista musikstyckena spelades således gemensamt, bl. a. marschen Gryning av Erik Fröberg, Katrineholm. Alf Cromnow dirigerade en del av de gemensamma musikarrangemangen.
Pastor Kristina Färdeman medverkade med andakt, och glädjande nog hade många hittat till Mariakyrkan den här lördagskvällen, som ju också var Katrineholms kulturnatt.
Extranumret av det sammanslagna brassbandet blev Galopp av Shostakovich.