Resa till Betlehem

2012-04-07

Kom och se, det var den uppmaning vi fick, alla vi som samlades till bibelkonferens i Betlehem.
Kom och se hur Jesus lärjungar lever sina liv i dag i det Heliga Landet. Och vi fick möta kristna bröder och systrar som talade om sin sorg och saknad. Sorgen över de hem man var tvungna att lämna för så länge sedan. Sorgen över att inte kunna röra sig fritt i sitt eget hemland. Sorgen över att inte kunna fira påsk i Jerusalem trots att man bor så nära.
Men vi fick också möta mycket glädje och inspiration. Vi fick möta kristna bröder och systrar som talade till oss om hopp och om försoning. Som talade till oss om att inte låta sig övervinnas av hatet.
Vi reste hem fyllda av glädje och inspiration, inspiration att abeta för fred och försoning även i våra egna sammanhang, inspiration att följa Jesus och att leva som hans efterföljare.

Kyrka intill födelsekyrkan i Betlehem där konferensen Kom och se! hade sin avslutningsgudstjänst.

Den som vill kan läsa mer om samarbetsorganisationen i Palestina som heter Sabeel. Det är en ekumenisk organisation. Det finns möjlighet att följa dem på deras hemsida.
Klicka här för att öppna Sabeels sida.