Välkomstsamkväm för Petra Jonsson

2014-09-06

Lördagen den 6 september hälsades vår nya pastor Petra Jonsson, här tillsammans med maken, välkommen till vår församling vid en välbesökt samling i Mariagården.

Församlingens ordförande Aina Rasmussen var kvällens programledare, och inledningsvis gavs en koncis historisk överblick av Mariakyrkans drygt 2000-åriga historia av Arne Svensson.

För sång och musik svarade Birgitta och Hans Thörnberg, och under en välsmakande pajbuffé gavs tillfälle att ventilera stort och smått samt stångas med diverse "klurigheter".
Representanter från Katrineholms samkristna råd och andra församlingar passade på tillfället att hälsa Petra välkommen med i gemenskapen.

Efter kaka med kaffe och påtår vecklade så Wera Olofsson ut sitt intervjumanus och vi fick klara och tydliga besked av Petra, bl.a. om hur hon kommit till Sverige och här övergivit juristkarriären till förmån för pastorskallet.

Kvällen avslutades i kyrksalen med en andakt ledd av Kristina Färdeman.

Arne