Sång- och festkväll den 28 okt 2006

2006-10-28

Alla sångare i Mariakyrkan sjöng ut sin glädje lördagen den 28 oktober, och en så gott som fullsatt kyrka rycktes med i sångerna.
To my Fathers house och Ge mig sång, då samtliga sångare medverkade inledde kvällen. Därefter bjöds det allsång, vilket återkom flera gånger under kvällen, då kyrkan fylldes av inspirerande toner.
Hasses sväng-gäng, ett tjugotal kvinnor, framförde Har du visor min vän och When you wore a tulip, och de fortsatte tillsammans med Mariakyrkans projektkör i Hoppets sång.
Projektkören bjöd sedan på En vanlig människas sång och Bowre.
Två duktiga violinister ur Gospelkören, Adela Björn och Marie Larsson, spelade två folkmusiklåtar.
Barnkören På G:s ljusa röster lät fint i Jag går på livets väg och Taube tango. På G spelade också trummor suveränt till Barnens pomp.
Gospelkören och Sväng-gänget sjöng Love´s in need.
Pastor Jörgen Ånfors samlade oss i en stunds ”kvällstankar”, och Gospelkörens cirka 40 tonåringar avslutade kvällen med Som barn i ditt hus och Soon and very soon, och då var hela publiken i rörelse med händer, fötter och alla ansiktsmuskler som uttryckte entusiasm, delaktighet och sångarglädje.
Och innan det var dags för servering i Mariagården framfördes tack till körledarna Birgitta och Hasse Thörnberg samt kvällens konferencier Anna-Sara Thörnberg.

Göran (text) och Arne (foto)