meny
 
 
   
   
   
   
   
   
   

 

pix

  

Advents- och jubileumsgudstjänst

2015-11-29   
 
För 25 år sedan gick Katrineholms Immanuelsförsamling, tillhörande Svenska Missionsförbundet, och Katrineholms Baptistförsamling, samman och bildade Mariakyrkans församling. Pastor i Immanuelskyrkan var vid samgåendet Anders Ekman, och han var nu inbjuden att predika vid den kombinerade jubileums- och adventsgudstjänsten första söndagen i advent.

Ljusen i ljusstakarna i kyrkfönstrern gjorde sitt bästa för att sprida adventstämning i den grå novembersöndagen.Men när kyrkklockorna ringt och det första adventsljuset tänts i den fullsatta kyrkan var den grå novembersöndagen långt borta!Och så skred processionen fram längs mittgången med åsna, palmkvistar och sjungande folkmassa, alldeles som det ska vara första advent.Och kören samlades på podiet...... och vi fick njuta av de fina adventssångerna

Barnen samlades omkring det spännande skåpet, och när de samtalat med Kristina om innehållet tände de ett ljus och bad för världens barn.Vi sjöng de gamla fina sångerna.Anders Ekman predikadeLäs Anders´ predikan genom att klicka här.

Barnen hjälpte till att samla in kollekten, som också var början på jubileumsinsamlingen.

Anders och Kristina inbjöd till förbön vid ljusbäraren, och snart var alla ljusen tända.

Och som avslutning lyssnade vi till ett mäktigt körpostludium...... innan det var dags att samlas kring de dukade borden i Mariagården för att umgås och inta det traditionella adventskaffet

Och därmed får vi gratulera den jubilerande församlingen och önska alla
ETT GOTT NYTT KYRKOÅR!

Du som inte hade möjlighet att bidra till jubileumsinsamlingen under gudstjänsten eller vill ge ytterligare en gåva kan sätta in på församlingens bankgiro 776-5555. Märk insättningen med "Jubileum".
Tack för ditt stöd!
 
Arne Svensson