Samling kring krubban

2015-12-24

Julen börjar med samling vid krubban.
Med julstämningen var det dock lite si och så denna julaftonstorsdag. Den lilla granen i planteringen utanför Mariakyrkan gjorde sitt bästa för att markera dagens betydelse, men mot plusgrader och barmark kämpar även de tappraste ledlampor förgäves!

Men inne i kyrkan var vårvädersstämningen som bortblåst. Ljusen sken, ögon tindrade, förväntan låg i luften, och det fanns mycket att upptäcka!

Och när klockorna ljudit hälsades vi välkomna av pastor Kristina.

Några söndagsskolbarn sjöng, och vi fick lära oss en sång med rörelser till.

Och så kom åsnan på sin väg till Betelehem!

Och alla barnen hjälpte till att befolka stallet med Josef, Maria och den nyfödde frälsaren i krubban, omgivna av djuren och uppvaktade av herdar och vise män!

Barnen hjälpte till att samla in kollekten.

Så fick vi, barn och vuxna, tända våra ljus och be.

Och snart brann nästan alla ljusen klart, och innan vi skildes år fick vi motta Guds rika välsignelse.

Och det blev än en gång JUL, dock i en orolig värld, som det ju också var den gången för länge sedan i Betlehem.

Men änglarna sjunger, idag såväl som då,: "Ära vare Gud i höjden, och frid på jorden, bland människor till vilka han har behag!"

Arne Svensson