Prisad ungdomsledare

2007-05-20

Ett av Katrineholms kommuns ungdomsledarstipendier 2007 gick till Hans Thörnberg, välkänd körledare och musiker i vår kyrka.

I drygt tjugo år har han varit ledare för ungdoms/gospelkören i vår församling. Med sitt ideella engagemang, idérikedom och positiva livssyn är han en ledare som berör. Han kan locka fram mer än deltagarna själva vet om att de kan.
Några gånger per år hyr han en buss med sig själv som chaufför och åker iväg med ungdomarna för att sjunga, träffa andra ungdomar och kanske åka skidor.
2006 framförde Gospelkören en mässa i Katrineholms kyrka med inhyrda musiker och dansare. Det blev succé.
För några år sedan startade han en kör med unga vuxna, "Svänggänget", som träffas i Mariakyrkan några gånger i månaden.
Till vardags är Hasse musiklärare på Tallåsskolan, där han också sprider mycket glädje och engagemang.
Stipendieutdelningen ägde rum i Stadsparken den 6 juni 2007.

Arne Svensson