Andakt och julfest

2016-01-06

Julen slutar med Trettondagsfest.
Många hade bänkat sig runt borden i Mariagården på Trettondedag jul när Petra Jonsson och Christina Panzar hälsade välkomna och introducerade programmet. Först bjöds vi på ett julspel. Det var delar av teatergruppen från St. Malm tillsammans med egna förmågor som föredömligt gestaltade alla julens välkända berättelser. Och alla vi som samlats fick delta med sånger under spelets gång.
Det började med att "receptionisten" vid härbärget stenhårt nekade rum åt Josef och hans gravida Maria, men förbarmade sig till sist och hänvisade dem till stallet.

Där födde Maria sitt barn och lade honom i krubban.

Ute i skogen fick några herdar himmelskt bud om händelsen, och de sökte sig stilla till stallet.

Och väl framme fick de ta del av den fantastiska händelsen

Några vise män hade tolkat tecken i skyn, och begav sig åstad för att finna och hylla en ny konung! De sökte upp kungen och frågade efter den nyfödde, men kungen var rädd om sin makt och hade onda avsikter. Han försökte få de vise männen att söka upp den nye kungen för att sedan tala om var han fanns!

De fortsatte söka och följde stjärnan!

Och där i stallet, under stjärnan, fann de barnet, och de överlämnade sina dyrbara gåvor.

Och därmed var julens budskap än en gång gestaltat och levandegjort för oss.

Sedan var det dags att under gemytlig samvaro smaka på gröt och skinksmörgåsar...

... och vi fick också gnugga våra geniknölar för att klura ut ett och annat i häftet vi fått. Och vår sångförmåga sattes på flera prov innan vi avrundade stunden i Mariagården med kaffe eller the och sökte oss in till kyrksalen, där Petra höll en avslutande andakt.

Därmed satte vi punkt för julfirandet och tackar alla som medverkade och alla som kom!
Välkommen igen till nya upplevelser i Mariakyrkan framöver!

Arne Svensson